Tack för arbetshelg och minnesstund! 20-22/9-19

Okategoriserade
22 september, 2019 av admin

20-22 september 2019

Nyss hemkommen från en helg med skratt såväl som tårar på Lysestrand vill jag tacka för ännu ett fint minne på denna fantastiska lägergård!
Ett av helgens guldkorn var denna gymnastikuppvisning nedanför Flat

Nedan kommer en kort sammanfattning av helgen.
Mvh Lotten, ordförande stiftelsen

Minnesstund för Linus Andersson
linus minneskrans

Helgen som var tänkt som en utvärderings- och arbetshelg fick nu även rymma en minnesstund för vår fina Lysestrandsvän Linus Andersson. Det var härligt att se så många ansikten, för mig både nya såväl som välbekanta, trots omständigheterna. Vi satt tillsammans vid badviken och mindes vår kära Linus. Tal hölls och minnen delades. Matthias Berglund spelade även trumpet under ceremonin. I slutet av minnesstunden sändes en krans ut i vattnet för att hedra Linus som under sitt liv var ett med havet.
Efter ceremonin bjöds på fika på klipporna och middag uppe på Fiskelåda. Därefter visades ett bildspel i konferensrummet där även en minnesbok fanns och en lägereld tändes bakom tv-stugan.

Våra minnen lever kvar och Linus finns med i hjärtat hos oss på Lysestrand.

Arbetshelg och möten
70538402_2168701043233733_8907311960547131392_n
Helgen innehöll även ett kortare arbetspass där vi hann med en hel del:

  • Trädfällning vid hönshuset, samt uppsågning och klyvning
  • Städning
  • Tvättat täcken
  • Flyttat slanor för att förebygga förruttnelse, en pressänning är lagd på kvarliggande.
  • Röjt i Lumpen

Utöver arbetet har vi haft en kort utvärdering av årets verksamhet.
Särskilt uppskattat var arbetsveckan i somras! Anledningen till att veckan blev så uppskattad sa alla berodde på det goda ledarskapet där AC föregick med gott exempel, hade tydliga arbetsuppgifter och mål samt avslutade arbetet i tid.

På söndagen pratade vi om framtiden och flera förslag på vad vi vill göra på Lysestrand kom upp. Några av förslagen var att köpa in ett biljardbord, fortsätta arbetet på tv-stugan, rusta upp hinderbanan samt färdigställa DoP-stugan snarast. Framtidsplanerna på Lysestrand kommer att komma upp på hemsidan under hösten – håll utkik!

Har du några egna förslag?
Maila eller ring ordförande!